welkom in Casa Xenofilia

 
Villa Xenofilia VII a Moraira Villa Xenofilia VII in Moraira Villa Xenofilia VII in Moraira
 

Beschrijving Villa Xenofilia VII

Klimaat en weer  in Moraira aan de Costa Blanca
Moraira informatie : stranden, activiteiten, restaurants, markt, winkels etc.
Kaart van Moraira
Kalender en reserveren Villa Xenofilia VII
 pagina delen:
     
 
partner

Thuiszorg en care services aan de Costa Blanca in Spanje  
   

 

 

 

 

 

 

 

 

 

     Villa Xenofilia VII -

 aanpassingen mindervaliden

  


te verwarmen zwembad geschikt voor mindervaliden
algemeen
-
gedeeltelijk aangepast
- rampa entree boven

aangepaste badkamer
-
inrijdbare doucheruimte
  handdouche, beugel
- verhoogde toilet
   met beugels
- onderrijdbare wastafel

aangepaste slaapkamer
- hoog-laag bed
- toegang terras
- airco

zwembad

-
zwembad lift
-
romeinsetreden
- rolstoel gedeelte
-
te verwarmen
- electrische afdekking

hulpmiddelen
- hoog-laag bed
- beschermhekken
- luchtwisselmatras
- mobiel nachtkastje
   met leesplank
- elektrische tillift
- zwembadrolstoel
- douche/postoel
- urinaal
- transport rolstoel
- looprekje

diversen
- zorg op maat
- afhalen/brengen
  
vliegveld
- huur aangepaste bus 


 

 

 

rolstoelpad

  


Aangepast vakantiehuis voor mindervaliden
De luxueuze vakantievilla is enkele jaren geleden volledig gerenoveerd en gedeeltelijk aangepast zodat het geschikt is voor de ontvangst van enkele rolstoelgebruikers of mindervaliden. Om te voorkomen dat u voor (onaangename) verrassingen komt te staan hebben wij hieronder de diverse aanpassingen beschreven met bijpassende maten.

Rampa en drempelvrije entree benedenverdieping
Voor het bereiken van de bovenverdieping, waar zich de salon, keuken, 2 slaap- en badkamers bevinden  is een speciale metalen rampa gemaakt van 9 meter lang welke op het bordés geplaatst kan worden. De helling is te doen voor electrische rolstoelen, handbewogen rolstoelen zullen in veel gevallen (duw)hulp nodig hebben. De doorgangen naar de slaapkamers zijn 69 cm breed, de separate badkamer met w.c.,  heeft een doorgang van 77 cm. Op de toilet kan een verhoger met beugels geplaatst worden.
De benedenverdieping, 4 slaap- en 3 badkamers, kan betreden worden door een drempelvrije entreedeur (80 cm) bij de garage en via 2 openslaande deuren van de grote slaapkamer.

Toegankelijke slaapkamer
U vindt beneden één ruime slaapkamer met een verbrede deur (80cm) naar de gang die naar de aangepaste badkamer, op circa 9 meter afstand, en de entreedeur leidt.
De draai vanuit de slaapkamer naar de licht hellende de gang is voor de wat bredere rolstoel te doen maar vereist wel een goede rolbeheersing. In de slaapkamer staan 2 bedden opgesteld en  is plek genoeg voor het bijplaatsen van een hoog-laag bed. Voor het creeren van meer manouvreerruimte kan éen bed verwijderd worden.

Aangepaste badkamer
De separate, drempelvrije en aangepaste badkamer op de benedenverdieping heeft een toegang van 75 cm breed. (deur kan verwijderd, dan rest 79 cm)  Het is ruim genoeg, 320 x 320 cm, voor een douchebrancard welke op verzoek geplaatst kan worden.
Voor de in de hoek geplaatste inrij douche, met hand- en vaste plafonddouche + wandbeugel,  is een douchestoel beschikbaar. De badkamer beschikt over een onderrijdbare wastafel (70cm hoog) en een verhoogde toilet (51cm) voorzien van opklapbare toiletbeugels.
 
Rolstoelpad langs het huis
Vanaf de parkeerruimte op het terrein, aan de voorkant van het huis, loopt langs de villa een licht aflopend rolstoelpad naar het grote terras aan de achterkant. Daar bevind zich het zwembad, de buitenkeuken / bar, zwembad en overdekte buitensalon. Het terras kan eveneens vanaf de kant van de carport bereikt worden via een tussendeur naast de garage en vanuit de toegankelijk slaapkamer.
 
Verwarmd zwembad met zwembadlift
Het grote zwembad meet 11 x 5.5 en heeft een ondiep gedeelte van 3,5 x 5.5 meter,  geschikt voor het rijden met een zwembad rolstoel. Het bad kan betreden worden via de romeinse treden of de op verzoek te plaatsen hydraulische zwembadlift. Het bad beschikt over een electronische afdekking en zeer krachtige warmtepomp zodat de temperatuur van het zwemwater onder alle weersomstandigheden op tenminste 28 graden gehouden kan worden. (maximaal 32 graden)

Hulpmiddelen
Het hoog-laag bed kan beneden in de aangepaste slaapkamer geplaatst worden. Eveneens in de ouderslaapkamer

Aangepaste badkamer

op de bovenverdieping maar houdt rekening met een doorgang van 69 cm.
Voorts zijn er (gratis) speciale hulpmiddelen beschikbaar zoals een luchtwisselmatras, verrijdbaar nachtkastje met leesplank, elektrische passieve tillift, douche/postoel, transport- en zwembadrolstoel, looprekje en meer.


Rolstoel bus

Villa Xenofilia beschikt over twee aangepaste bussen voor mindervaliden, de verlengde Renault Master geschikt voor 9 personen, en de Volkswagen transporter, 6 personen, waarmee u op verzoek afgehaald kan worden van de vliegvelden Alicante of Valencia. Ook is het mogelijk de bus te huren tijdens uw verblijf.

Zorg op maat en vakantie reisbegeleiding
Desgewenst kan zorg op maat in de villa geregeld worden in samenwerking met onze partner Anneke thuiszorg. Deze professionele zorgorganisatie voor de Costa Blanca beschikt over ervaren, vakkundige nederlands- en engelstalig verzorgenden en verpleegkundigen waarmee wij uitsluitend goede ervaringen hebben.
Ook kunnen bij deze en andere organisaties hulpmiddelen gehuurd worden voor het geval
Villa Xenofilia daar niet in kan voorzien.
Meer over zorg-en hupverlening zie onze pagina's over medische zorg aan de Costa Blanca.
Op verzoek kan reis en vakantie begeleiding met verzorging vanaf de voordeur in Nederland geregeld worden.


Informatie over het ophalen van, en brengen naar de vliegvelden Alicante of Valencia, reizen en de verhuur van de aangepaste rolstoelbussen vindt u hier...Als u vragen heeft of meer informatie wilt, neem dan s.v.p.
contact met ons op via de email of bel voor een mondelinge toelichting, zie telefoonnummers pagina reservering.

 
 

 

 

 
 

 

Deel deze pagina :

Villa Xenofilia VII : Een ruime en luxe aangepaste gedeeltelijk aangepaste vakantievilla met te verwarmen zwembad, toegankelijk d.m.v. zwembadlift. Diverse hulpmiddelen staan ter beschikking en zorg op maat en/of reisbegeleiding kan geregeld worden. Fantastische villa voor een luxe aangepaste vakantie in Moraira aan de Costa Blanca in Spanje.

sitemap - disclaimer - vakantie links - partners
@ www.xenofilia.com all rights reserved