welkom in Casa Xenofilia

 
Villa XenofiliaI a Moraira Villa XenofiliaI in Moraira

Villa Xenofilia I
Vakantievilla beschrijving

Tuin met tennisbaan / ping pong
Verwarmd zwembad !
Kaart Costa Blanca
Weer in Moraira
Informatie Moraira
Prijzen villa
Beschikbaarheid villa

 pagina delen :  
 


    
 
partner

Thuiszorg en care services aan de Costa Blanca in Spanje

  


 

 

 

 

 

 

 

 

Follow Villa Xenofilia's board Aangepaste vakanties on Pinterest.
 

 


 

 

 

 

 

 

 


 
 

 
     Villa Xenofilia I -

 rolstoel toegankelijke vakantiehuis

  


rolstoel toegankelijk terras
algemeen
-
gedeeltelijk     aangepast
- kleine rampa entree

aangepaste badkamer
-
inrijdbare douche
  handdouche, beugel
- verhoogde toilet
   met beugels
- onderrijdbare wastafel

aangepaste slaapkamer
- hoog-laag bed
- toegang badkamer
- airco

zwembad
- bereik via trap

-
te verwarmen

hulpmiddelen
- hoog-laag bed
- beschermhekken
- luchtwisselmatras
- leesplank
- elektrische tillift
- douche/postoel
- urinaal
- transport rolstoel
- looprekje

diversen
- zorg op maat
- afhalen/brengen
  
vliegveld
- aangepaste bus
- centrum/strand
  6 auto minuten

 
  


Gedeeltelijk aangepast vakantiehuis voor de rolstoel
Bij dit ideaal gelegen luxe vakantiehuis met schittterend uitzicht en volledige privacy zijn enkele aanpassingen gedaan en een aangepaste badkamer gebouwd, waardoor de bovenverdieping en het hoofdterras grotendeels toegankelijk is voor rolstoelers. De benedenverdieping en het zwembad terras helaas (nog) niet. Om precies te weten waar u aan toe bent volgt hieronder een nauwgezette omschrijving zodat u niet voor verrassingen kan komen te staan.

Woon en slaapkamer met verbrede deur
De entree van de luxe vakantievilla ligt op het niveau van de straat. Via een pad door de voortuin bereikt u de verhoogde portiek, (20 cm) waarvoor een rampa gemaakt is van 1 meter breed en 70 cm lang. Normaal gesproken geen probleem voor zowel handbewogen als electrische rolstoelen.
Vanuit de portiek kunt u door de drempelloze voordeur, 80 cm, het huis betreden en vervolgens naar de woon of ouderslaapkamer rijden. (doorgang 77 cm breed, optie deur verwijderen, dan 80 cm)
De keukendeur, eveneens bereikbaar vanuit de hal is 69 cm brreed, doorgang zonder deur 70 cm.  Dat geldt eveneens voor de 2e slaapkamer en het gastentoilet. 
Het grote terras is bereikbaar via de drempelloze glazen schuifdeuren ( 110 cm).

Rolstoel toegankelijke slaapkamer
In de rolstoeltoegankelijk slaapkamer kan desgewenst een electrisch verstelbaar hoog-laag bed geplaatst worden en éen of beide bedden verwijderd worden. Rond de twee opgestelde bedden is er 110 cm aan draairuimte.

Aangepaste badkamer voor de rolstoel
De aangepaste badkamer is toegankelijk vanuit de slaapkamer, via 2 glazen deuren die 180 graden kunnen draaien (doorgang 80cm ). Eveneens te betreden vanaf het hoofdterras door een 90 cm brede deur zodat de aangepaste toilet altijd binnen handbereik is. De badkamer meet 180 x 270, heeft een voor de rolstoel onderrijdbare wastafel (70cm hoog) en een verhoogde toilet met wand- en éenopklapbare toiletbeugel. De douche is in de hoek geplaatst met hand- en vaste plafonddouche + wandbeugel. Er is een douchestoel beschikbaar op poten of op wielen.

Zwembad
Het te verwarmen zwembad is niet rolstoeltoegankelijk, alleen te bereiken via een trap met 8 treden vanaf het grote terras, zie ook pagina zwembad.
Het bad zelf is toegankelijk via romeinse treden en een trappetje en heeft qua diepte drie niveaus.
 
Hulpmiddelen
Diverse hulpmiddelen gratis beschikbaar, waaronder een elektrisch verstelbaar hoog-laag
bed met bedhekken en/of luchtwisselmatras.
Voorts nog diverse andere zaken zoals een verrijdbaar nachtkastje met leesplank, elektrische passieve tillift, douche of postoel met softsit en grote wielen, opvouwbare transport rolstoel, looprekje en urinaal, zie lijst in de kolom hiernaast, onder hulp-
middelen. Eventuele niet aanwezige hulpmiddelen kunnen altijd rechtstreeks gehuurd worden via de thuiszorgorganisaties, aan de Costa Blanca of u kunt dit door Villa Xenofilia laten regelen.

rolstoel toegankelijke badkamer

Rolstoel bus

Villa Xenofilia heeft twee rolstoelgeschikte bussen met rampa, de verlengde Renault Master geschikt voor 8 passagiers, of maximaal 2 rolstoelers met 5 passagiers en de Volkswagen transporter, 6 passagiers, waaronder éen rolstoeler, waarmee u desgewenst opgehaald kan worden van de vliegvelden Valencia of Alicante. Ook is het mogelijk om gedurende uw verblijf de aangepaste bus te huren. Daar het huis op een heuvel is gelegen heeft u voor het doen van boodschappen en het bereiken van het centrum/strand autovervoer nodig. (circa 6 minuten rijden)

Zorg op maat en vakantie reisbegeleiding voor rolstoelers
Desgewenst kan voor rolstoelers en mindervaliden zorg op maat in de villa geregeld worden in samenwerking met onze partner Anneke thuiszorg. De goed georganiseerde en professionele zorgorganisatie aan de Costa Blanca heeft de beschikking over vakkundige nederlands- en engelstalig verzpleegkundigen en vorgenden waarmee onze klanten uitsluitend goede ervaringen hebben.
Ook kunnen bij deze en andere organisaties hulpmiddelen gehuurd worden voor het geval
Villa Xenofilia daar niet in kan voorzien.
Meer over zorg-en hupverlening zie onze pagina's over medische zorg aan de Costa Blanca.
Reis- en vakantie begeleiding met verzorging ter plekke in de villa kan op verzoek eveneens vanaf de voordeur in Nederland worden geregeld.


Informatie over het ophalen van, en brengen naar de vliegvelden Alicante of Valencia, reizen en de verhuur van de aangepaste rolstoelbussen vindt u hier...Als u vragen heeft of meer informatie wilt, neem dan s.v.p.
contact met ons op via de email of bel voor een mondelinge toelichting, zie telefoonnummers pagina reservering.

 
 

 

   
 

 
 

 

Deel deze pagina :

Villa Xenofilia I : Een ideaal gelegen luxe en gedeeltelijk rolstoel vriendelijke vakantievilla met prachtig uitzicht. Er staan diverse hulpmiddelen tot
uw beschikking en in samenwerking met thuiszorg kan hulp op maat en/of reisbegeleiding geregeld worden. Prachtige villa voor een luxe rolstoel vakantie in Moraira aan de Costa Blanca in Spanje.

sitemap - disclaimer - vakantie links
@ www.xenofilia.com all rights reserved