Villa aanbod Xenofilia welkom in Casa Xenofilia

 
Winter sun holiday villas in Spain


Vakantievilla's Xenofilia Informatie over Moraira

Restauranten in Moraira

Kaart van Moraira

Goflbanen aan de Costa Blanca

 


pagina delen:
 

  
zorg en villa
zorg in Moraira
zorg Costa Blanca
ziektekosten Spanje
 thuiszorglinks
senioren
overwinteren
februari bloesem
Follow Villa Xenofilia's board Overwinteren aan de Costa Blanca in Spanje on Pinterest.


V.a. 490 euro


V.a. 450 euro

Vakantievilla in Moraira, zwembad, zeezicht op 5 min centrum / strand.
V.a. 395 euro

 


Rolstoel vriendelijke
 en aangepaste villas :
 


V.a. 490 euro

Luxe 12 pers aangepaste vakantievilla met vewarmd zwembad in Moraira nabij het strand/centrum.
V.a. 490 euro


Drempelvrije luxe vakantievilla in Javea (6 pers)
V.a. 580 euro

 


 

Villa Creafilia : creatieve vakantie in luxe vakantievilla in Spanje
Villa Creafilia

 

 

Overwinteren in Moraira en Javea, SpanjeOverwinteren in SpanjeIn Spanje overwinteren in uw luxe villa met verwarmd zwembad
Onze luxe villa's in Moraira, voorzien van verwarmd zwembad en/of jacuzzi, zijn het hele jaar en dus ook gedurende de "wintermaanden" beschikbaar en zeer geschikt voor een langdurig en luxe winterverblijf onder spaanse zon.  Hier kunt u waarlijk overwinteren in het fijnste klimaat van Spanje in een prachtig kustgebied met heuvels, bergen, en authentieke plaatsjes, dat ook door de spanjaarden zelf (steeds meer) gewaardeerd wordt vanwege de  milde zomers en de prettige wintertemperaturen.

Gezond klimaat
Het klimaat is niet alleen prettig, maar ook beslist gezond, zo is gebleken uit (WHO) onderzoek . Depressiviteit in de winter, de zogenaamde "winterdepressie"
 of "winterblues", hetgeen o.a. met lichttherapie behandeld wordt,  komt hier beslist beduidend minder voor dan elders. Wellicht dat het  vele zonlicht en de langere dagen van de Costa Blanca, een weldadige invloed op de geest hebben.  Voorts, minder reumaklachten maar ook hart en bloedvaten ondervinden hier een heilzame werking, vermoedelijk door het rijke en gezonde mediterrane voedsel, de relatief lagere luchtdrukverschillen en het minder jachtige leven.
Bijkomend voordeel voor overwinteraars is dat de natuur zich met name eind januari en  februari zich van haar mooiste kant laat zien. Het voorjaar aan de Costa Blanca begint al vroeg met een uitbundig bloesemfeest, en dat helpt.
Kijk hier op facebook en geniet vast:  mimosa bloesem - amandel in bloei

Medische en thuiszorg
Inmiddels is de regio goed ingericht voor de opvang van overwinteraars niet alleen qua huisvesting maar ook op medisch gebied. Zo kent vrijwel elke badplaats aan de Costa Blanca een nederlands sprekende huisarts, in Moraira zijn er twee gevestigd en ook voor specialistische hulp kunt u daar goed terecht.
Mocht u aanspraak willen maken op thuiszorg in Moraira dan is dat heel wel mogelijk. Als u in Nederland recht heeft op thuiszorg / hulp dan kunt u de kosten vergoed krijgen via de nederlandse regelingen, ( nuttige informatie over medische kosten klik hier) en er zijn in de regio verscheidene organisaties met nederlands sprekende verzorgenden en verpleegkundigen.
Tenslotte, op maximaal 25 minuten rijden vanaf onze lokaties vindt u een keur aan medische voorzieningen van de Costa Blanca.

 
Overwinteren met zorg
Speciaal voor rolstoelgebruikers en onze minder mobiele gasten beschikken wij
over verscheidene aangepaste vakantievilla's met diverse hulpmiddelen waarbij
op verzoek ook zorg op maat geregeld kan worden. Voor meer informatie over overwinteren met zorg in Spanje klik hier....

 
Nederlandstalige media
Als de wintermaanden doorbrengt aan de Costa Blanca dan kunt u gemakkelijk volledig op de hoogte blijven van het reilen en zeilen van het thuisfront maar ook het nieuws en weetjes van de regio wordt u in het Nederlands aangereikt.
Natuurlijk zijn de  nederlandse kranten en tijdschriften verkrijgbaar, maar daarnaast zijn er ook plaatselijk bladen, zoals "De Week" of "Hallo" waarin allerlei regionale zaken besproken worden en u op de hoogte gehouden wordt van de verschillende activiteiten en evenementen in de omgeving. Ook zijn er tegenwoordig blogs en forums actief die als vraagbaak of ervaringsuitwisseling dienen, bijvoorbeeld "Spanje forum".
Via de sateliet t.v. kunt u de nederlands t.v. en radio zenders ontvangen en er zijn ook enige regionale radiozender te beluisteren, zoals "XtraFM" met veel korte nieuwsuitzendingen en hitjes van de afgelopen 30 jaar.


Zonuren in de winter
Hoe het ook zij, ook als u niet gediend bent van bovengenoemde nederlandse faciliteiten dan kunt u in dit zonovergoten klimaat, met 300 zonnige dagen per jaar en gemiddeld 6 uur zon per dag in de winter, heerlijk vertoeven en genieten van het beste klimaat dat Spanje te bieden heeft.
Vele zonminnende overwinteraars vonden in onze luxe vakantiehuizen met centrale verwarming, complete inrichting en vele kamers waar u dierbare vrienden, familieleden en / of kennissen ontvangen kunt, een fijne plek om tezamen de koude, natte en grijze winterdagen te ontvluchten.


Speciale tarieven overwinteren
Wanneer u in de winter 4 weken of langer wilt verblijven dan kunt u al vanaf 380 euro per week terecht in éen van onze luxe vakantievilla's in Moraira waar u van speciale wintertarieven kunt profiteren. De genoemde tarieven gelden in de maanden november tot en met maart wanneer u 4 weken of meer reserveert.
Wilt u meer weten over de speciale winterprijzen zie tarieven pagina's van de volgende vakantiehuizen in Moraira :
Villa Xenofilia I - Villa Xenofilia IIVilla Xenofilia IV - Villa Xenofilia VVilla Xenofilia VIIFaciliteiten en vermaak
Mocht u besluiten hier de wintermaanden door te brengen dan heeft de omgeving zeker meer te bieden dan zon en rust.  Natuurlijk, de verschillende faciliteiten van de villa´s, waaronder een tennisbaan, ping pong, darts en/of jacuzzi en verwarmd zwembad staan altijd voor u klaar. Maar daarnaast vindt u het strand op slechts vijf minuten rijden, de diverse boulevards, de  golfbanen, de vele markten in de regio, tal van sport mogelijkheden, de vele restaurants, en niet te vergeten de nog grotendeels oorspronkelijke natuur in het adembenemende achterland, en de vele gezellige stadjes van de Costa Blanca.  Kortom, veel moois en prettig vermaak in dit gematigde en meest ideale klimaat van Spanje.  

Speciaal voor onze creatieve wintergasten bieden wij in januari en februari een cursus schilderen aan onder de bezielende leiding van de bekende kustenaars en docenten Antonio Poioumen en Wil van der Weele. Voor meer informatie over deze creatieve cursus in een luxe vakantievilla ....klik hier
 

De gegevens hieronder zijn de gemiddelde maximum dagtemperaturen aan de Costa Blanca:

Lente    23 C
zomer   29 C
herfst    24 C
winter   17 C


Voor actuele weerberichten en klimaatinformatie voor Moraira en omgeving :
- Meteo
- Buienradar

- Klimaatinfo
  
* Tip : veel van onze gasten huren onze ruime vakantievilla's met een bevriend echtpaar zodat er  gezamenlijk voor een geringe prijs genoten kan worden van alle luxe en faciliteiten die de ideaal gelegen en perfect onderhouden villa's van Xenofilia bieden. 


Informatie over overwinteren
Meer links voor overwinteraars en senioren.....


Bronnen :


http://nl.wikipedia.org/wiki/Winterdepressie
    Deel deze pagina :
   

                                                                                                          
     
sitemap - disclaimer - vakantie links

       © www.xenofilia.com all rights reserved