Villa aanbod Xenofilia welkom in Casa Xenofilia

 

Informatie over Moraira
Restauranten in Moraira

Golfbanen aan de Costa Blanca


Klimaat en overwinteren in Moraira
Kaart van Moraira

Vakantievilla's Xenofilia

pagina delen :
 

 

 

Follow Villa Xenofilia's board Moraira stranden on Pinterest.  

 
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

MORAIRA STRANDEN

strandjes - zandstranden - rotsstrandjes 

  

Strand El Portet in Moraira
            

        Moraira heeft een attractieve en rotsachtige kustlijn met diverse inhammen en baaien waar u
        zand en rotsstrandjes vindt. De
zandstranden lopen langzaam af in de zee, wel zo veilig voor de
        kinderen. De diverse stranden zijn beloond met de blauw vlag, een internationaal keurmerk 
        welke staat voor verantwoord kustbeheer, schone stranden en prima zwemwater.
        De beschreven stranden vindt u op maximaal 5 minuten rijden van onze vakantievilla´s in Moraira en de lokatie vindt u onderaan op het Google kaartje.
 
 

L´Ampolla - grootste zandstrand van Moraira


Strand L´Ampolla

Het grootste (250 meter) en meest centraal gelegen strand van Moraira, geflankeerd door het historische kasteel ¨ El Castillo¨, en voorzien van een ruime parkeerplaats met plek voor invaliden. In het zomerseizoen is er strandbewaking en het fijne zandstrand loopt langzaam af in zee zodat het ook uitstekend geschikt is voor kinderen. Temeer daar er enige speeltoestellen zijn te vinden en een volleybalveld. Voorts een voetdouche, in de zomer een toegankelijkheids vlonders voor rolstoelers, aangepaste toiletten en douches.

Op het strand staat het strandpaviljoen waar u terecht kunt voor eenvoudige maaltijden, een drankje en een ijsje. In de zomer maanden is het met name in de avonduren prettig en ontspannen vertoeven op het lounge terras.
fb: l´ampolla in de winter - strandwachter - toegankelijk - ruim baan
   l´Andragó - rotsstrandje


Zicht op Andragó
Klein rotsstrand (70 meter) met trapje waar u probleemloos te water kunt gaan.
Snorkelaars en duikers maken hier dankbaar gebruik en genieten van het kristalheldere water. Even verderop vinden de vissers hun stekje. Vanaf het leuk gelegen terras van het restaurantje ¨Algas Beach Bar¨ heeft u een fraai zicht op het strandje en de zee. Bij de parkeerplaats vindt u nog diverse restaurants.
fb: beach bar - zicht cap de or - strand andrago - algas
 


Les Platgetes - zand en rotsstrandje


Strand platgetes
Zandstrandje (150 meter) met rotsgedeelte geflankeerd door een fraai aangelegd en goed verzorgd boulevardje met parkje en parkeerplaats. Op een idylisch plekje met fraai uitzicht over het strand en de baai van Moraira vindt u het restaurant ¨Chamizo¨ waar de inwendige mens ook kan genieten van prima maaltijden en een drankje.
Het strandje is rolstoeltoegankelijk, d.w.z. tot het zand, er zijn geen vlonders op het strand zelf. In de zomermaanden wordt er een toegankelijk toilet cabine geplaatst.  
fb: boulevard plajetes


 
Cala Portitxol - klif, rots strandje


Rotsstrand Cala Portitxol
Klein rotsstrandje (50 meter) gelegen bij het haventje van Moraira. Te bereiken via een fraaie steile draaiende trap langs de rotswand. Vanaf het rustige strandje heeft u zicht op de ingang van de haven en kunt u het komen en gaan van vissers en jachten beschouwen. Te water gaan tussen de rotsen is niet zonder obstakels, waterschoeisel is daarom aan te raden.   
 
 


El Portet - zandstrand


Zandstrand El Portet

Fraai schelpvormig zandstrandje (350 meter) gelegen in een pittoreske baai. Vanwege de beschutte ligging, welke bescherming biedt tegen koude landwinden, is het strand vooral in de wintermaanden zeer geliefd. Niet zelden zult u hier in januari zwemmers aantreffen welke u kunt beschouwen vanaf de terrasjes op het bescheiden boulevardje geflankeerd door palmen. Een droomplek voor overwinteraars.
Het strand is voorzien van voetdouches en in de zomermaanden worden er toilet cabine´s geplaatst. In die periode kunt u ook terecht voor het huren van een kano of surfplank. Niet ver van het strand vindt u een parkeerplaats en vlakbij de ingang van het boulevardje zijn enkele parkeerplaatsen voor invaliden.
fb: strand el portet - boulevard met terrasjes - strandpret 31 oktober
 
 


 
Cala Llebeig - rotsstrand

Authentiek rotsstrandje waar de tijd heeft stilgestaan.
Dit vrijwel onbekende strandje ligt op de grens van het grondgebied van Moraira met Benitatchell en is alleen te bereiken via een wandelpad of met de boot.
Het paadje loop door een bos in een vallei en is nogal rotsig. Stevige wandelschoenen zijn daarom noodzaak. De wandeling, die start bij Calle de la Viuda, duurt circa 35 minuten en is af te raden voor kinderen onder de zes jaar en ouderen die minder goed te been zijn. 
Op het strandje zijn geen voorzieningen, dus water en proviand meenemen. De wandeling loont de moeite want het ligt in een prachtig natuurgebied met bijzonder schoon water en fraaie rotswanden. Je proeft hier de sfeer van 50 jaar geleden en meer.

 Cala Cap Blanc - rots strandje

Goed verscholen en rustig rotsstrandje op de grens van Moraira en Benissa.
Imposante stijle rotswanden, kristalhelder water, een bijzonder fraai uitzicht op de Peńal de Ifach van Calpe en de grillige kustlijn. Bijzonder geliefd onder duikers en snorkelaars vanwege de prachtige flora en fauna onder water.
Het te water gaan is probleemloos door het geplaatste trapje. Wil je langs de rotsige kust verder lopen dan zijn stevige (water) schoenen een vereiste. Aan het begin van het pad naar het strandje is parkeergelegenheid voor maximaal 6 auto´s.

Tip : ideale plek voor een ongestoorde romantische picknick.
 
Meer info : Cala Cap Blanc paradijselijk mooi

          Hieronder op het kaartje vindt u de lokatie van bovengenoemde stranden :

      
           Moraira-stranden weergeven op een grotere kaart

 

 

 
 

                                                                                                        
sitemap - disclaimer - vakantie links   

© www.xenofilia.com all rights reserved