Villa aanbod Xenofilia welkom in Casa Xenofilia

 

Informatie over Moraira

Restauranten in Moraira
Golfbanen aan de Costa Blanca


Kaart van Moraira
Klimaat en overwinteren in Moraira

Vakantievilla's Xenofilia

pagina delen :
  

 

Follow Villa Xenofilia's board Moraira stranden on Pinterest.  

 
 

 

 

 

 

 

 

 


lonja de pescado
 

vissersboot


restaurant haven

 

 zeilschool haven (vid)

MORAIRA HAVEN

vissers en jachthaven in Moraira 

  

Moraira haven
            

        Moraira is van origine niet veel meer dan een natuurlijke haven voor vissers met een verdediginswerk en enkele druivenvelden. Op vele kaarten wordt het badplaatsje nog altijd aangegeven als Rada de Moraira (rede, veilige ligplaats voor schepen). Inmiddels beschikt Moraira over een moderne en prima geoutilleerde haven, goed beschermd tegen de zeestromingen en gelegen in een attractief landschap met glashelder water waar je de vissen zo ziet zwemmen. (vissen is verboden !) Het merendeel van de aanlegplaatsen in de voor rolstoelers goed toegankelijke haven wordt bezet door de pleziervaart, zeil en motorbootjachten. Echter de eerste kade bij de ingang vanaf land is nog altijd gereserveerd voor de vissers, die vijf keer per week uitvaren.
Die traditie is gelukkig bewaard gebleven.

 
 

Faciliteiten in de haven van Moraira
Het haventje van Moraira is goed geoutilleerd en voorzien van alle benodigheden voor de scheepvaart. Uiteraard vindt u hier de mogelijkheid tot aan- en afmeren, brandstof, een kleine werf voor de nodige reparaties, het restaurant Club Náutico de Moraira waar het goed eten en heerlijk vertoeven is op de terrassen, diverse boetiekjes met scheepsbenodigdheden, de receptie van de havenvereniging en de Lonja, oftewel visafslag.


Boot huren en diverse zeilcursussen
Op beperkte schaal kunnen boten gehuurd worden tot maximaal 7 meter bij Barcos en Cosas, onderdeel van de Club Nautico Moraira. Nog een mogelijkheid voor botenverhuur en les biedt het bedrijf Jöelle & Barco.
De bedrijven bieden tevens verschillende zeil, vis en surfcursussen aan. Voor adressen en meer informatie kijk op het kaartje Moraira Haven onderaan deze pagina, en de informatiepagina Moraira Sport.


Lonja de pescado, visafslag voor uw verse vis !
In Moraira zijn vijf professionele vissersboten actief die middernacht uitvaren. De vangst wordt ´s ochtends om 10.00 uur aangeboden in de Lonja, (visafslag), gevestigd bij de ingang van de haven. U kunt daar ook als particulier vis kopen tijdens afslag, vrij uniek. De goed toegankelijke Lonja, ingang bij de kade, gaat open om 10.00u, maandag tot en met vrijdag. Wanneer de vis verkocht is sluit de afslag. Een bezoekje waard, niet alleen voor verse visliefhebbers.


Aan- en afmeren in de haven

In de relatief grote haven van Moraira, de dam meet 600 x 100 meter, vind je maar liefst 620 bewaakte aanlegplaatsen. De meeste plek is ingeruimd voor pleziervaart, zeilboten en moterbootjachten, van privepersonen en enkele verhuurboten, maar de eerste kade is nog altijd bestemd voor de vissersboten, gelegen bij de ingang van het haventje. Aanlegplaatsen zijn helaas niet meer beschikbaar, een wachtlijst van tenminste 4 jaar, op enkele ´gastplaatsen¨ na, te huur voor éen, maximaal twee nachten. Daarvoor kunt u terecht bij de havenvereniging Club de Nautica Moraira.Havenvereniging Club Náutica Moraira
De goed georganiseerde vereniging is verantwoordelijk voor het reilen en zeilen van de haven en enkele nevenactiviteiten zoas het organiseren van evenementen en cursussen. Het kantoor is gevestigd in het receptiegebouw bij de haven. Uiteraard kunt u hier terecht voor alle vragen met betrekking tot het haven.
Adres : Puerto de Moraira
Website : http://www.cnmoraira.com/
e-mail : recepcion@cnmoraira.com
Telefoon : 0034 965 744 319
 
Facebook : haven kiekje
 

        Op dit kaartje ziet u de jachthaven van Moraira afgebeeld met diverse voorzieningen :
 

    
                                       
      Kaartje Moraira haven    

      

 

                                                                                                        
sitemap - disclaimer - vakantie links   

© www.xenofilia.com all rights reserved