Villa aanbod Xenofilia welkom in Casa Xenofilia

 

Vakantievilla's Xenofilia Informatie over Moraira
Klimaat en overwinteren in MorairaKaart van Moraira

Goflbanen aan de Costa Blanca
Restauranten in Moraira

zorg Moraira
zorg Costa Blanca
overwinteren Spanje thuiszorg

     
         

Ziektekosten aan de Costa Blanca in Spanje

 

 

In principe worden medische en/of ziektekosten gemaakt tijdens uw verblijf gedekt door uw Nederlandse zorgverzekeraar, zeker als u de instructies van uw verzekeraar volgt. Het gezondheidszorgstelsel in Spanje kent een tweedeling, een publiek (Seguridad social) en privé stelsel,  hetgeen voor u financieel betekent :
                                                                            
    Vakantievilla geheel aangepast en rolstoelvriendelijk.

  
        Aangepaste villa spanje


- Seguridad social      
(Ter plekke niets betalen m.u.v. van geneesmiddelen )  
- Particuliere zorg      
(Ter plekke betalen, meestal achteraf vergoed, spoedopname vrijwel altijd vergoed)
 


Seguridad social 
(publieke zorgstelsel)
Heeft u te maken met hulpverlening van de "seguridad social", het publieke zorgstelsel betaald door de overheid, dan is in de meest gevallen het overleggen van een internationaal zorgverzekeringsbewijs voldoende en hoeft u niets te betalen voor de behandeling. ( geneesmiddelen echter wel, tandarts / oogheelkunde zijn uitgesloten van deze zorg ) 
Het niveau van de behandeling bij de "seguridad social" is over het algemeen prima, vaak werken in de privé klinieken dezelfde artsen, maar de organisatie is kennelijk minder goed geregeld en als gevolg daarvan heeft u vaak te maken met flinke wachttijden en minder service / begeleiding dan in de particulier zorgverlening. Indien mogelijk, tracht een afspraak te maken, dat kan de wachttijden verkorten.

Particulier zorg
Het particuliere zorgstelsel heeft in Spanje een flinke groei doorgemaakt. Vele spanjaarden kiezen voor een privéverzekering als aanvulling op de seguridad, met name om de wachttijden te omzeilen en aanspraak te kunnen maken op de tandarts en oogheelkundezorg welke niet in het pakket van de seguridad zitten.
Gewoonlijk kennen de privéklinieken nauwelijks wachttijden. Maakt u gebruik van deze zorg dan zult u meestal ter plekke moeten betalen hetgeen u weer kunt trachten te reclameren bij uw zorgverzekeraar.
Bij spoedopname, mits goedgekeurd door uw verzekeraar, dan zal de die laatste de kosten rechtstreeks vergoeden aan de kliniek en hoeft u niets te betalen, d.w.z. afgezien van een mogelijke borg. In de meeste gevallen zal uw verzekering tot vergoeding overgaan daar de gevraagde spaanse tarieven relatief laag zijn. (informeer dat bij uw verzekeraar) Kiest u voor particuliere zorg dan is dat vooral comfortabeler ten opzichte van de publieke sector (seguridad social) en niet persé beter qua behandeling.
N.B. : Nederlandstalige artsen werken vrijwel uitsluitend in het particuliere zorgstelsel.
 

Procedure
Afhankelijk van uw verzekering  bent u niet altijd vrij in het kiezen van de behandelaar en dient u eerst overleg te voeren met uw verzekeraar alvorens u te laten behandelen.
In zeer acute spoedgevallen vindt gewoonlijk vergoeding plaats (achteraf) ongeacht de gekozen behandelaar, informeer dat bij uw verzekeringsmaatschappij.

Specialistische particuliere zorg
Specialistische privé zorg is aan de Costa Blanca relatief voordelig en makkelijk bereikbaar. Bij de privé specialist kunt u zonder verwijsbrief terecht, maar de verleende zorg wordt in de meeste gevallen niet zonder meer vergoed door uw zorgverzekeraar tenzij er sprake is van een spoedbehandeling. Informeer dat laatste bij uw zorgverzekeraar.
Uw verzekeraar zal gewoonlijk bij voorkeur trachten om een specialistische behandeling in Nederland te laten plaatsvinden.

Thuiszorg
Wanneer u in Nederland recht heeft op thuiszorg wordt gewoonlijk dezelfde zorg in Spanje, via dezelfde regeling vergoed. Daarnaast heeft u in sommige gevallen recht op vergoeding terwijl u die in Nederland niet geniet.
(tot maximaal 3 maanden)

 

Tip : neem uw internationale zorgverzekeringbewijs mee ! Tips :
-
Informeer voor uw verblijf in Spanje naar de procedure / kostenvergoedingen van uw
  zorgverzekeraar
- Neem uw internationale zorgverzekeringbewijs mee. (op te vragen bij uw
  ziektekostenverzekeraar)
- Gebruikt u veel medicijnen ? Vraag een medisch paspoort aan bij uw apotheek of bestel
  de medikeeper ( uw medische gegevens op een usb stick in verschillende talen).

Links zorgregelingen voor uw vakantie
:

Regelingen en eigen bijdrage thuiszorg
   Goede en praktische uitleg van de verschillende regelingen die van toepassing zijn voor de thuiszorg.

Download afspraken zorgverzekering met Spanje (PDF formaat)
    Document van de overheid over de afspraken met Spanje op het gebied van zorgverzekeringen.


Bronnen :


http://www.masainternational.nl/health-service/
http://www.joannesdedeo.nl/latest/zorg_tijdens_uw_vakantie_in_spanje_4.html
http://www.spain-andalucia.eu/spanje_alg.feiten_gezondheidszorg.htm
http://thuiszorgspanje.com/tzcb/nl/pages/home.html
sitemap   disclaimer                                                                                                 ©www.xenofilia.com 2011 all rights reserved